Title Image
Ronald Dijk, De Gelukkige Jurist is de coach voor juristen, advocaten en rechters

over

Ronald Dijk

 

 

• trainer voor juristen • arbeidsrechtjurist

 

 

Ik ben Ronald Dijk (1975). Ik begeleid juristen en leidinggevende juristen die stress ervaren en vastzitten in de negatieve spiraal die daar het gevolg van is. Ik motiveer ze aan de hand van een incompany training en/of een incompany teamdag om weer vol energie te werken en te leven.

 

Juristen die vitaal en veerkrachtig zijn, die hun kwaliteiten volledig inzetten en die vanuit hun kernwaarden werken, zullen optimaal presteren. Ze werken goed samen, netwerken succesvol, halen het beste uit zichzelf naar boven en leveren positieve, proactieve en creatieve bijdragen aan de organisatie.

 

Kortom: juristen die weten hoe ze vol energie kunnen werken en leven zijn gelukkiger en presteren beter.

 

Dat dat in een juridische praktijk niet vanzelfsprekend is heb ik zeker in het begin van mijn loopbaan als jurist ervaren. Vooral op de momenten dat ik veel inhoudelijke procedures voor cliënten voerde vond ik het meestal behoorlijk pittig om kwalitatief goed werk voor die cliënten te leveren én daarnaast steeds bereikbaar te blijven voor mijn overige cliënten.

 

Ik verdiepte me daarom in het onderwerp ‘stress’. Dat gaf me veel nuttige inzichten. In mezelf, en in manieren om ook op uitdagende momenten goed te blijven presteren. Daar pluk ik nu in mijn huidige werk als arbeidsrechtjurist, naast dat voor de De Gelukkige Jurist, de vruchten van.

 

Ik heb gemerkt dat het bij succesvol en ontspannen werken gaat om een aantal dingen. Die heb ik opgenomen in een succesvolle training en een motiverende teamdag met 4 thema’s: goede balans werk/privé, grip op je werk, bevlogenheid in je werk en grotere klanttevredenheid. Met mijn methode ‘de 12 stappen van De Gelukkige Jurist’ geef ik invulling aan mijn missie: meer juristen in Nederland die de beste versie van zichzelf zijn.

 

Ik studeerde Nederlands Recht in Leiden en ben sinds twintig jaar werkzaam als arbeidsrechtjurist, waaronder ruim twee jaar als leidinggevende. Sinds de oprichting van De Gelukkige Jurist richt ik me naast mijn juridische werk op het trainen en coachen van juristen en het geven van trainingen en teamdagen voor een juridisch publiek.

 

Als jurist sta ik mijn cliënten met veel plezier bij en vind ik het boeiend veel persoonlijk contact te hebben. Ik geniet van het arbeidsrecht als veelzijdig rechtsgebied. Zittingen vind ik het leukst: met de cliënt een strategie afstemmen en een standpunt succesvol bepleiten voor de rechter.

 

Eerder in mijn loopbaan coachte ik collega-juristen bij het ontwikkelen van hun competenties en zelfkennis, begeleidde ik intervisie-bijeenkomsten en was ik vertrouwenspersoon.

 

Ook coachte ik jarenlang collega’s die deelnamen aan pleitwedstrijden. Ik ontdekte dat het beste in mensen naar boven halen me veel energie gaf naast mijn juridische werk. Vooral het motiveren van een team van enthousiaste juristen en het ontdekken en inzetten van ieders specifieke kwaliteiten vond ik heel leuk en boeiend. Ik begeleidde juristen om vanuit authenticiteit en passie een overtuigende presentatie neer te zetten. Dat werd een groot succes: de door mij gecoachte teams haalden telkens de finale.

 

Ik koos ervoor een opleiding te volgen tot lifecoach. Ook dat was een stap die mijn leven positief heeft veranderd. Mijn uitdaging bleek het herstellen van de balans tussen ratio en gevoel. Ik maakte de keuze er vol voor te gaan.

 

Na mijn opleiding coachte ik collega-juristen met nog meer plezier. Hoewel ik het juridische werk ook altijd leuk heb gevonden, bleek nu juist de combinatie met het coachen en trainen mijn passie. Dat resulteerde uiteindelijk in een incompany training en een incompany teamdag dat inmiddels honderden juristen hebben gevolgd.

 

Mijn motto is “Hoe beter je jezelf kent, hoe gelukkiger en succesvoller je bent en hoe beter je je klanten en collega’s helpt.” Vanuit dit motto help ik nu klanten en collega’s om te gaan met stressvolle situaties en positieve resultaten neer te zetten.

 

De rode draad door alles wat ik doe? Mijn klanten optimaal bijstaan & helpen hun doelen te bereiken, zelf een ontspannen en succesvol jurist blijven en collega-juristen in concrete stappen begeleiden naar succesvol én ontspannen werken en leven.

Geïnteresseerd?

 

Wil jij meer weten over mijn werkwijze, incompany training of incompany teamdag? Neem dan contact met mij op of vraag meer informatie via info@degelukkigejurist.nl!

    Ik wil meer weten over:

    Incompany TrainingIncompany TeamdagOverig

    De Gelukkige Jurist aan het werk